לידיעת הציבור

מה-28.12.20 גן החיות סגור למבקרים. נעדכן כאן במועד הפתיחה.

דרבן

דרבן

דרבן
Hystrix indica  | Indian crested porcupine

תפוצה: שטחים פתוחים, חולות, יישובי אדם, יערות, חורשות ומדבריות באסיה , מהודו עד תורכיה, חצי האי ערב וישראל.
מזון: בצלים, פקעות, קני שורש,ירקות, פירות ואגוזים.
מידות: אורך גוף עד 70 ס"מ, אורך זנב כ- 14 ס"מ, אורך קוצים יכול להגיע ל –55 ס"מ.
אורך חיים: כ- 20 שנים.

הידעת? הגדול במכרסמים של ארץ ישראל. נקרא על שם הקוצים המעטרים את גבו וזנבו. בשעת סכנה סומר את קוצי גבו ומסוגל לנעוץ את הקוצים (דרבונות) בגוף האויב.
הדרבנים חיים בזוגות קבועים והם אחד מהמינים הבודדים המזדווגים למטרת חיזוק קשר ולאו דווקא למטרת רבייה. בארץ מצטמצם מספרם בעקבות בנייה רצופה וצייד.
בחי פארק קיימת להקה מתרבה, פעילים בעיקר בלילה ועל כן במהלך היום נצפים בתנומתם.

הדרבן נמצא בסכנת הכחדה בדירוג LC - לא בסיכון.

אנחנו כאן לכל שאלה
אנחנו כאן לכל שאלה
אפשר לשלוח לנו מייל
אפשר לשלוח לנו מייל
הוראות הגעה
הוראות הגעה
שעות פעילות
שעות פעילות
יומן פעילות
יומן פעילות
חיפוש
חיפוש
רכישת כרטיסים
רכישת כרטיסים

שעות פתיחה:

קיץ (שעון קיץ)

ימים א‘-ה‘ בשבת וחג 09:00-17:00

ימים ו‘ וערבי חג 09:00-15:00

 

חורף (שעון חורף)

ימים א‘-ה‘ , שבת וחג 09:00-16:00

ימים ו‘ וערבי חג 09:00-14:00

לידיעת הקהל:

תצוגות קופי הסנאי הארנבונים למורי הצווארון פתוחות לקהל בשבתות וחג עד השעה 16:45במקום פיקוח מטעם החי פארק.

תצוגת העטלפים סגורה לקהל בשל הוראות משרד הבריאות.



זמני האכלת הפינגווינים ע"י המטפלים:

- ימי חול: 13:30

- שבת/חג: 11:30 - 15:00



אסורה האכלת בע"ח ע"י המבקרים! קנס כספי יוטל על מאכילי בע"ח!! אסורה הכנסת בע"ח, כדורים, בימבות ללא מוט ואופניים למתחם החי פארק.

 

* בהתאם למזג האוויר

חדשות